iletisim@bursainsaat.com
Bursa İnşaat

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi seçime hazırlanıyor

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin 11-12 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesinde, mevcut yönetimi oluşturan Mimarlıkta Değişim Hareketi, geride kalan 2 yılı değerlendirdi ve yeni dönem adayları ile hedeflerini açıkladı.

Kaynak : enbursa.com
26 Aralık 2019 Perşembe, 14:11
783 Görüntülenme
TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi seçime hazırlanıyor

Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin 18. Olağan Kongresi, 11-12 Ocak tarihlerinde Mimarlar Odası Bursa Şubesi Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

Yeni dönemde de Mimarlıkta Değişim Hareketi olarak yönetime talip olduklarını açıklayan mevcut Başkan Ömer Faruk Şahin, geride kalan 2 yılı değerlendirdi ve Mimarlıkta Değişim Hareketi'nin yeni dönem yönetim kurulu adaylarını tanıttı.

Şahin, şöyle konuştu:

'KENT MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

"Odamızın hazırladığı 50 maddelik Kükürtlü Kentsel Dönüşümü ile ilgili manifesto Bursa Büyükşehir Meclisi'nde bütün kent dinamikleri ile paylaşılmış ve birçok noktada katkı sağlamıştır. Mudanya ilçesinde bulunan ve üzerinde AVM yapılmış olan Myrleia Antik Kenti'ne ait yaşanan süreci ulusal basına taşıdık. Bu sürecin çözümü ile tamamlanarak bölgenin turizme açılması ve kente değer katması için gerekli çalışmaları başlatan oda konumunda yer aldık. Kente karşı işlenen suçlardan birisi olan TOWER Plaza'nın yıkımında rol oynamak, arka planda dahi olsak odamız adına bir gurur kaynağı oldu."

'MİMARLARIN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Mimarlar Odası Akademisi'ni kurmayı hedeflediklerini belirten Şahin, üniversite mezunlarına kendilerini geliştirmek adına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Şahin, "Tüm mesleğimizin kanayan yarası meslek yasasının çıkarılması ile ilgili başlamış çalışmaların Genel Merkez ve TBMM'de sonuçlandırılarak, ülkemizdeki bütün mimarların beklentilerini karşılamak adına mücadelemizi yapacağız' dedi.

MİMARLIKTA DEĞİŞİM HAREKETİ YÖNETİMİ

Ömer Faruk Şahin, Aşkın Şencan,Nazlı Yılmaz Özşahin, Murat Emrah Saka, Özden Seçil Tülü,Ali İskeçeli, Fatih Tiryaki