iletisim@bursainsaat.com
Bursa İnşaat

'Sadece bir meydan değil Bursa'yı değiştirecek mihenk taşı'

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kar kış demeden imali süratle süren Osmangazi Meydanı'nın bitirilmesinin ardından her anlamda Türkiye'de alan kavrayışını değiştireceğine söyledi.

Kaynak : enbursa.com
13 Şubat 2020 Perşembe, 11:19
604 Görüntülenme
'Sadece bir meydan değil Bursa'yı değiştirecek mihenk taşı'

Osmangazi Alanı ile beraber Bursa'nın merkezi konumundaki çok geniş bir bölgenin soluk alacağını belirten Başkan Dündar, "Osmangazi Alanı ile beraber Bursa'mızın kalbi hem kültürel, hem sosyal hem de bölgenin metamorfozu ile ekonomik bedelin ciddi anlamında çoğaldığı çok ehemmiyetli bir mihenk taşı olacak" dedi.

DAHA ÖNCEKİ BURSA'NIN ÖZLEMİ, YENİ BURSA'NIN EN BÜYÜK İHTİYACI

Başkan Dündar, Osmangazi Alanı ile hem Osmangazi ilçesi hem Bursa, hem de Türkiye'nin en özel alanlardan birine kavuşacağına dikkat sürükleyerek, " 45 dönüm alanda çalışmaların sürdüğü Osmangazi Alanı daha önceki Bursa'nın özlemi, gelecek Bursa'nın ise en büyük lüzumu. Yoğun bir çalışmanın sürdüğü Osmangazi Alanı bitirildiğinde binlerce vasıtalık otoparkı, sosyal aktiflik alanları ve mimarisiyle bütün anlamıyla asıl bir alan olacak. Ama daha da ehemmiyetlisi; Osmangazi Alanı Bursa'nın kalbi olacak. Şehrin merkezi apayrı bir kimliğe kavuşturacak.' biçiminde konuştu.

720 BİN METREKARELİK 3 PARK İLE BİRLEŞİYOR

Dündar, Türkiye'nin en çağdaş alanının, yeşil irtibat hatlarıyla takribî 720 bin metrekare büyüklüğe sahip Kültür Park, Merinos Parkı ve Çırpan Semti Merinos Parkı'nı da içine alan büyüleyici bir cazibe merkezine dönüşeceğinin altını çizdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Meydanı'nda otomobilinizi park edip, sevinçli zaman geçirdikten sonra azıcık yürümeye karar verdiğinizde yeşil irtibat yolları ile bir anda kendinizi Merinos Park, Çırpan Parkı ya da, Kültür Park'ta bulabilirsiniz" dedi. Başkan Dündar, son olarak içinde bir hayli sosyal merkezi barındıran Osmangazi Meydanı'nın yeşil irtibat hatları ile Türkiye'nin en büyük yeşil alanına ve en çok ağaca sahip alanı olacağını da sözlerine ilave etti.