iletisim@bursainsaat.com
Bursa İnşaat

Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortasıyla eviniz ve aileniz koruma altına alınıyor. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı amaçlıyor. Peki konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Kaynak : emlakkulisi.com
03 Ocak 2020 Cuma, 10:20
467 Görüntülenme
Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut olarak kullanılan mülkleri ve içinde bulunan eşyaların zarar görme ihtimaline karşı güvence altına almak için hazırlanan poliçelere konut sigortası deniyor. Peki konut sigortası hangi riskleri kapsıyor?

Yeni Akit'te yer alan habere göre; herhangi bir hasarın olmaması halinde çoğunlukla eşyalar da zarar görür. Bu nedenle sigortaya konu olan konutların içindeki eşyalarla beraber güvence altına alınıyor. Eşyaların da sigorta kapsamına alınması fiyat farkı şeklinde sigorta poliçesine yansıyabilir ama az bir maliyet farkı ile geniş bir güvence elde edilmesi daha avantajlı bir durum sağlıyor. Buna göre az bir maliyet farkıyla daha geniş bir güvence satın alınabilir. 

Ev sahibi ve kiracı olmak arasında da farklı tercihler uygulanabilir. Kiracılar, sadece eşyalarını koruma altına almak için eşya teminatı seçeneğini kullanıp eşyalarını güvence altına alabiliyor. Konut sigortası konut ve içindeki eşyalar için gerekli bir güvence oluyor. Bu güvenceden en iyi şekilde faydalanmak amacıyla ihtiyaçlara en uygun teminatlar poliçede yer alıyor. Konut sigortası hangi riskleri kapsar sorusu, iki temel bölümde değerlenidiriliyor. Konut sigortası teminatları sigorta şirketlerine göre değişiyor ve hepsinde ortak olan ana teminat yangın teminatı oluyor.