iletisim@bursainsaat.com
Bursa İnşaat

İMSİAD'a yeni vizyon: Mehmet Çelebi adaylığını açıkladı

İş adamı Mehmet Çelebi 'Güçlü Yönetim, Güçlü İMSİAD' sloganıyla, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Kaynak : enbursa.com
21 Ocak 2020 Salı, 20:49
730 Görüntülenme
İMSİAD'a yeni vizyon: Mehmet Çelebi adaylığını açıkladı

İnşaat Müteahhitleri Sanayici Ve İşadamları Derneği (İMSİAD), olağan genel kurul toplantısı 26 Ocak 2020 Pazar günü gerçekleşecek.

İnşaat sektörünün ve üyelerinin problemlerine çözümler getirmek amacıyla 15 Kasım 2011 tarihinde Adil Gökçadır'ın başkanlığında kurulan İMSİAD'da seçim heyecanı yaşanıyor.

'Güçlü Yönetim, Güçlü İMSİAD' sloganıyla yola çıkan Mehmet Çelebi, İMSİAD Vizyon Çalışma Grubu olarak yönetime talip olduklarını açıkladı.

Çelebi, adaylığını şu sözlerle duyurdu:

'ALTERNATİFLERLE HER SORUN AŞILIR'

"Tek başına adaylık kararı vermedim. 15-20 arkadaşımla birlikte karar verdik. Kurucu başkanımız Adil Gökçadır ile istişare ettik. Namız Ziya Mescioğlu ile görüştük. Vizyon Çalışma Grubu olarak İMSİAD Başkanı Mustafa Andiç ile görüştük. Mustafa Bey, "Bu ara ben boşum devam etmek istiyorum" dedi. Sektör sıkıntılı günler geçiriyor. Harekete geçme kararı aldık. Alternatif bulduğumuz takdirde her sorunu aşarız. Bizim asli görevimiz sektörde birlik beraberliği nasıl sağlarız. Merkezinde insan olmayan hiçbir proje başarılır olamaz. İddialıyız. 80'i aşkın temsicimizle istişare ediyoruz. Haftada üç gün toplantı yapıyoruz. Kişisel çıkarımız yok. İMSİAD yanlış iletişime kurban edilmemeli. Projelerimiz var. On iki kişilik proje komiksyonumuz var. Son yıllarda finans krizi yaşadık. Bankalara ciddi manada para kazandırdık. Son bir yılda tersine döndü. Avrupa'da 0.40'la kredi kullanılıyor. İMSİAD finansman komisyonu kuracağız. Satış pazarımız sadece Türkiye değil, dünyanın her yeri."

Tanıtım toplantısına AK PARTİ Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de katıldı.

'ÖNEMLİ OLAN SEKTÖRE ARTI DEĞER KATMAKTIR'

Ödünç, "İMSİAD kurucusu ve üyesiyim. Günümüze kadar sektöre önemli hizmetler verdi. Demokrasinin olduğu her yerde seçimin olması gayet doğaldır. Mehmet Çelebi ve arkadaşları bir karar almışlar hayırlı olsun. Önemli olan sektöre artı değer katmaktır. Katma değerli işler yapıyorsunuz. Genel kurulda üyeler gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Önemli olan Bursa'da sektörün kazanması ve ileri gitmesidir. Sektör için mesleği için yarışacak tüm arkadaşlara başarılar diliyorum." dedi.

İMSİAD VİZYON ÇALIŞMA GRUBUNUN PROJELERİ

* Konut İhracatı Komisyonu - (BTSO destekli yabancıya konut satışı) Sanayi İhracatı ve Malzeme İhracatı

*Kentsel Dönüşüm ve Şehir Planlama Komisyonu - (Yaşanabilir kentler ve mevcut sorunların çözümü)

*İMSİAD Akademi - (Tüm eğitim ve seminer planlaması)

*Genç İMSİAD - (18-25 yaş arası genç tüm çalışmalarımıza katkı sağlamalarını ve beraberliği sağlamak)

*İMSİAD Aile- (Özellikle sosyal sorumluluk projelerinde topyekûn birlikteliği sağlamak ve yönetimde çoğulculuk)

*İMSİAD Etkinlik Komisyonu (İMSİAD üyelerine yönelik tüm etkinliklerin sağlanması ve yürütülmesi)

*İMSİAD Satın Alma - (Üyelerin birlikteliği sağlandıktan sonra mevcut ihtiyaçların belirlenmesi toplu satın alma yapabilmesine uygun şartların oluşturulması)

*İMSİAD Basın - (İMSİAD ile alakalı kurumsal yazılı görsel ve dijital medyada kamu oyu ve üyelerle iletişimin sağlanması)

*İMSİAD Sinerji -(Tüm kamu kuruluşları, belediyeler, üniversiteler, meslek liseleri ve üniversitelerin alakalı birimleri ile iletişimin sağlanması)

*İMSİAD Teknoloji - (İnşaat ile alakalı yeni teknolojilerin takip etmek yeni teknolojilerin üretimi ile alakalı meslek liseleri ve üniversitelerin alakalı bitimleri ile iletişim ve

koordinasyonunun sağlanması)

*İMSİAD Finansman -(İnşaat sektörü ile alakalı yerel ve ulusal bankalar dışında Yurtdışında yeni finans arayışları ve kurumlarla iletişimin sağlanması ve bu sayede ülkemize sermaye

girişinin sağlanması.

ALT BAŞLIK PROJELERİ

*Türklerin fazla olduğu ülkelerde toplu satış ofisleri kurmaya öncülük

*Dünya'da farklı ülkelerde inşaat yapılabilecek bölgeler temin edilip müteahhitlerin kendi güçleri boyutunda inşaat yapımına öncülük sağlamak.

*Bölgesel reklamlar yapabilmek için bölgede ki müteahhitleri birleştirip bölgenin gelişimine artı katacak toplu reklamlar yapılmasına öncülük.

*Araç satın almalarda filo indirimi talep toplama İMSİAD olarak.
*Hepimize sürekli gelen araç takaslı daire satışları için Bursa ve diğer illerde ki galericilerle iş birliği ortamı oluşturmak, trink satış hızını yakalamak.

*Toplu telefon satıl alma ve İMSİAD üyelerine özel operatör indirimleri.

*İmara açılacak bölgelerde geliştirme konusunda Büyükşehir ile iş birliği