iletisim@bursainsaat.com
Bursa İnşaat

Gayrimenkul Tanıtımı Devlet Politikası Olmalı

Gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşu GABORAS'a, Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal ve WMG Advisors Gayrimenkul Yatırımları Direktörü Didem Erendil, “Gayrimenkulde Yabancı Yatırımcı İlgisi”ni değerlendirdi.

Kaynak : timeturk.com
23 Nisan 2020 Perşembe, 15:01
888 Görüntülenme
Gayrimenkul Tanıtımı Devlet Politikası Olmalı

Gayrimenkul sektörünün büyük veri (big data), yapay zeka ve blok zinciri (blockchain) teknolojilerinin desteğiyle endeksleşerek borsalaşması amacıyla kurulan GABORAS, dijital gayrimenkul okuryazarlığıyla sektöre katkı vermeye devam ediyor. Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal ve WMG Advisors Gayrimenkul Yatırımları Direktörü Didem Erendil “Gayrimenkulde Yabancı Yatırımcı İlgisi”ni değerlendirdi.
Nitelikli yatırımcının, gayrimenkul alanında Türkiye'ye gelmesi için gerekli düzenlemeler üzerine çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, " Bürokrasisini dijitalleştirebilen ve hızlıca yeni duruma adapte edebilen ülkeler, rekabette öne çıkabilirler. Gayrimenkulde toplu alımlar görebiliriz. Türkiye bu fırsatları elinde bulunduruyor. İkincisi sağlık yatırımları ve tesislerinin varlığı. Türkiye bu alanda bir çok ülkenin önünde." dedi.

Akbal: Devlet politikası olarak görülüyor

Turizm getirileriyle gayrimenkule yabancı yatırımların korelasyon çizdiğinin altını çizen Akbal, BAE, İngiltere, İspanya gibi ekonomilerin devlet politikası haline getirerek uluslararası yatırımları kendi ülkelerine çekebildiklerini söyledi.Türkiye'nin 45 bin yabancıya konut satışının adetsel bazda iyi sayılabileceğini, ancak birim performansı açısından yukarı doğru bir potansiyel olduğunu vurguladı. Ortalama konut bedelinin yaklaşık 3 kat yukarıda olduğu ülkelerde daha yüksek getiri sağlandığını anlattı.

Erendil: Beklentiler karşılanmalı

Londra WMG Advisors Gayrimenkul Yatırımları Direktörü Didem Erendil, katma değerli kurumsal yatırımcıları emekllilik fonları, sigorta fonları, bankalar, gayrimenkul yatırım fonları, özel sektör fonları, devlet fonları ve son zamanlarda aile ofisleri şeklinde tanımlayarak, "Yatırımcıların beklentileri değişse de, girmek istedikleri pazarda aradıkları aynı. Şeffaflık, öngörülebilirlik, teknik ve hukuki standartlara uygun, mülkiyet yapısı bir araya toplanmış gayrimenkullerin varlığı ve kar optimazyonu için gayrimenkulü satabilecekleri derinlikte pazar bekliyorlar. Fiyat avantajı, finansmana erişim, kira ya da satış kontratlarının güvenilirliği de en önemli etkenler arasında." şeklinde konuştu.