iletisim@bursainsaat.com
Bursa İnşaat

Emlakçı Enflasyonu Sona Erecek

"Gayrimenkul sektöründe bildiklerimizi unutup, yeni şeyler keşfetmeliyiz" diyen TÜGEM YK Üyesi Sühran Aras: Brandayı asıp, ilanı girip, müşterinin aramasını bekleme dönemi geride kaldı.

Kaynak : finansgundem.com
20 Nisan 2020 Pazartesi, 18:30
716 Görüntülenme
Emlakçı Enflasyonu Sona Erecek

Pandemi sonrasının gayrimenkul satış sektörüne etkileri konusunda görüşlerini dile getiren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi Sühran Aras, sektörde büyük bir dönüşümün başladığını söyledi. Brandayı asıp, ilanı girip müşterinin aramasını bekleme yönteminin tamamen sona erdiğinin altını çizen Aras, ‘Türkiye’de Emlakçı enflasyonu sona erecek. Gayrimenkul PR modeli ile markalaşan, konusunda uzman brokerler ve danışmanlar, farklılaşıp, yükselişe geçecek’ dedi. Dijitale yatırım yapan ofislerin süreç sonrasında çok kazançlı çıkacağını söyleyen Aras, ‘bir sonraki hamleniniz ne olması gerektiğini keşfetmemiz gerekir’ şeklinde konuştu.

LÜKS KONUT SATIŞINDA, İLAN SİTELERİ SONUÇ VERMİYOR

Luxury ve üst gelir gurubuna yönelik gayrimenkullerin satışında ilan sitelerine bağımlı çalışmanın sonuç vermediğini belirten Aras şunları söyledi: "Alternatif pazarlama stratejileri geliştirmek zorundayız. Lüks konut sahipleri portföylerinin seri ilan sitelerinde görünür olmasını istemiyor. Üst gelir gurubuna yönelik gayrimenkulleri emlak sitelerinde ilanını yayınlamak zaten çok iyi sonuçlar vermiyordu. Kendinizi çok iyi konumlandırmanız gerekiyor ki müşterileriniz sizi konunun uzmanı olduğunu anlasınlar. Yeni dönemde Gayrimenkul PR modeli yükselişe geçecek."

Sühran Aras, Emlak ofislerine ve Gayrimenkul danışmanlara şu tavsiyelerde bulundu:  "Gayrimenkul sektöründe uzun süreli kalmak istiyorsanız markalaşmak zorundasınız ve konunuzda uzmanlaşmalısınız. Algıyı yönetmeli ve müşterilerinizin sizi nasıl görmesini istiyorsanız öyle davranmalısınız. Sosyal medya da kendiniz tüketmemelisiniz. Mutlaka değerli içeriklerin oluşturulması lazım. Çünkü, değerli olmayan yaptığınız paylaşımların altına yazılacak bir yorum kariyerinizi olumsuz etkileyebilecektir."