iletisim@bursainsaat.com
Bursa İnşaat

Emlak Vergisi Ödeyenler Dikkat

Emlak vergisi 2.taksit ödemeleri için son haftaya girildi. Milyonlarca kişi emlak vergisi muafiyeti olduğu halde bunu bilmediği için ödeme yapıyor. Sizde emlak vergisinden muaf olabilirsiniz! Gereksiz yere ödeme yapanlara belediyeler emlak vergisi iadesi için ödemelere devam ediyor. İşte emlak vergisi son ödeme tarihi muafiyet şartları iade dilekçesi örneği ile iade davası hakkında bilinmesi gerekenler...

Kaynak : Emlak365
30 Kasım 2019 Cumartesi, 12:10
461 Görüntülenme
Emlak Vergisi Ödeyenler Dikkat

Emlak vergisi ödemeleri için son gün yaklaşırken ne yazık ki pek çok kişi emlak vergisi muafiyeti konusunda bilgi sahibi olmadığı için ödeme yapmaya devam ediyor.

Kimler Emlak Vergisi Öder, Kimler Emlak Vergisi Ödemez, Emlak Vergisi Muafiyet Şartları Nelerdir? İşte Emlak Vergisi Muafiyet Kanunu!

"1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında ise, "Cumhurbaşkanı, kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup onsekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, engellilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 m2'yi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) halinde, bu meskenlerine ait vergi oranlarını sıfıra kadar indirmeye yetkilidir.

Bu hüküm, yukarıda belirtilenlerin tek meskene hisse ile sahip olmaları halinde hisselerine ait kısım hakkında da uygulanır. Muayyen zamanda dinlenme amacıyla kullanılan meskenler hakkında bu hüküm uygulanmaz. Geliri olmadığını belgelemenin usul ve esaslarını belirlemeye Maliye Bakanlığı yetkilidir." hükmü yer almaktadır.

Anılan hükmün verdiği yetkiye dayanılarak çıkarılan 2006/11450 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup onsekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, engellilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 m2'yi geçmeyen tek meskene sahip olmaları halinde (intifa hakkına sahip olunması hali dahil), bu meskene ait bina vergisi oranı 2007 ve müteakip yıllar için sıfıra indirilmiştir."

2019 Yılında Ev Alanlar Emlak Vergisi Ödeyecek Mi?

Hayır, 2019 yılında ev alanlar için emlak vergisi ödemesi 2020 yılı itibari ile başlayacak. Yani bu sene ev sahibi olan kişiler emlak vergisi ödemeyecek.