iletisim@bursainsaat.com
Bursa İnşaat

Bursa'nın termal projesinde rota değişti

Bursa'da Sıcaksu bölgesinde yapılması planlanan termal turizm bölgesinde rota yabancı girişimci yerine yerli firmalara çevrildi. Projeyle ilgilenen Arap yatırımcıların yüksek katlı bina taleplerine olumsuz yanıt veren Büyükşehir Belediyesi, yerli firmalarla görüşüyor.

Kaynak : enbursa.com
21 Ocak 2020 Salı, 11:33
618 Görüntülenme
Bursa'nın termal projesinde rota değişti

Bursa'yı sağlık turizminde önemli bir üs haline getirmeyi hedefleyen termal turizm projesinde yatırımcı arayışları sürüyor.

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Büyükşehir Belediyesi, Sıcaksu-Tabakhaneler Bölgesi'nde planlanan ve yatırım bedeli 1 milyar dolar olarak telaffuz edilen projeye ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

Proje ilk olarak Dubaili bir yatırımcının ilgisiyle karşılaşmış, ancak Arap yatırımcıların yüksek katlı bina taleplerine Büyükşehir Belediyesi'nden olumsuz yanıt gelmişti. Bunun üzerine Büyükşehir'in Avrupalı bir şirketle görüşmeye başladığı iddia edilmişti.

'ŞEHRİN DIŞA YANSIYAN YÜZÜ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaz aylarında yaptığı açıklamada, "Tabakhaneler Sıcaksu Bölgesi ile ilgili görüştüğümüz iki firma vardı. O konuyla alakalı yeni bir sunum yapılacak. Mevcut projeleri kabul etmedik. Biz yüksek katlı yapı istemiyoruz, daha yatar mimari istediğimiz için biraz yavaş ilerliyor. Ancak kesinlikle yapılacak, çünkü 130 dönüm alanı artık elde etmiş bulunuyoruz. Bu alanı biz yap-işlet-devret veya gelir ortaklığı gibi yöntemlerle yaptırabiliriz. Yapılış şekliyle ilgili takıntımız yok, yeter ki doğru ve iyi bir proje olsun. Biz burada alışveriş merkezi, hatta kliniği ile bir yaşam alanı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu projeyi şehrin dışa yansıyan yüzü olarak çok önemsiyoruz." demişti.

YERLİ FİRMALARLA GÖRÜŞME

Projede rota son olarak yerli firmalara çevrildi. Olay gazetesi Yazarı Mustafa Özdal'ın bugünkü yazısında verdiği bilgiye göre, dev projede rota yerli firmalara çevrildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yerli firmalarla görüşmelerini sürdürüyor. Ancak henüz netice alınmış değil. Temel neden ise yatırım ikliminin hala oluşmaması.