iletisim@bursainsaat.com
Bursa İnşaat

Bursa İçin Olağanüstü Hal

AK Parti'de 2002-2011 yılları arasında Bursa Milletvekilliği görevini yürüten Sedat Kızılcıklı, Bursa'nın merkezi olarak görülen Osmangazi ve Yıldırım'da acil dönüşüm gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : enbursa.com
31 Ocak 2020 Cuma, 10:15
509 Görüntülenme
Bursa İçin Olağanüstü Hal

Bursa'nın yapı stoğunun gün geçtikçe eskidiğini ve dayanıklılığının azaldığını dile getiren Sedat Kızılcıklı, kentsel dönüşümde 'belediye-müteahhit-vatandaş' üçgeninin sağlıklı kurulamadığını söyledi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz'a konuşan Kızılcıklı, "Vatandaşımız cebinden hiç para çıkmadan, hatta üste para alacağını düşünerek kendi açısından kazanç gözüyle baktı. Müteahhit de 'Belediye emsal arttırırsa ben de bu kentsel dönüşümde vatandaştan para almadan, kendim de kazanarak bu kentsel dönüşüm işine girerim' diye düşündü. Hem vatandaş, hem müteahhit aslında belediyeyi sıkıştırınca kentsel dönüşüm bazı yerlerde rantsal dönüşüm haline geldi. Öyle olunca da kentsel dönüşüm yasası amacına ulaşmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Emin Yılmaz'ın köşe yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde:

"Siyasetçi ve inşaatçı gözüyle kentsel dönüşüm yasasını yorumlayan Sedat Kızılcıklı şuna işaret etti:

"Yıldırım'la Osmangazi'nin Altıparmak ve Çarşamba Pazarı olarak bilinen bölgesinde kentsel dönüşüm maalesef uygulanamaz hale geldi. Oysa öncelik buralarda olmalıydı."

Çağrısı şu:

"Rantı kenara koyup kentsel dönüşüm yasasını yeniden ele almalıyız. Bana göre 'savaş hali' gibi olağanüstü hal ilan ederek binalar yenilenip güçlendirilmeli."

Şunu da ekledi:

"Yoksa bedelini çok ağır öderiz."