iletisim@bursainsaat.com
Bursa İnşaat

Bursa'daki o otel inşaatı yıkılacak

Özelleştirme İdaresi'nin Yeni Çelikpalas Oteli'nin yarım kalan inşaatı ve arsası için verdiği yapılaşma izni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan döndü. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllardır atıl vaziyette duran binanın yıkılması talimatı verdiğini açıkladı.

Kaynak : enbursa.com
26 Kasım 2019 Salı, 18:35
605 Görüntülenme
Bursa'daki o otel inşaatı yıkılacak

Özelleştirme İdaresi, Yeni Çelikpalas Oteli'nin yarım kalan inşaatı ve arsası için 10 katlı ve 2,35 emsalli yapılaşma izni vermiş, 12 Kasım 2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararı 13 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanmıştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi by-pass edilerek alınan karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kararıyla iptal edilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos AKKM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçtiğimiz çarşamba günü Ankara'da yaptığı görüşmede konuyu gündeme getirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özelleştirme İdaresi Başkanı'nı yanına çağırıp anında, "yıkın" ve "planı iptal edin" talimatı verdiğini kaydeden Aktaş, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile konuşurken Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız'dan Bursa'da yıkılmasını istediğimiz başka yapılar da var dedik. Örneğin 10 kat ve 2,35 emsalli Yeni Çelikpalas Oteli binası. Bunun üzerine Cumhurbaşkanımız Özelleştirme İdaresi Başkanı'na o binanın anında yıkılması talimatını verdi" dedi.