iletisim@bursainsaat.com
Bursa İnşaat

Bu hafta kredi kullanarak sıfır ev alacaklar için! İşte konut kredisi faiz oranı 0.79 olan o bankalar...

Bu hafta kredi kullanarak sıfır ev alacaklar için! İşte konut kredisi faiz oranı 0.79 olan o bankalar... 0.79 konut kredisi faiz oranı ile ev sahibi olmak için hangi bankaya başvurmalı? Ziraat Katılım dışında Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası uygun şart ve koşullarda sıfır ev alacaklara en düşük konut kredisi faiz oranı kullandırma imkanı sunuyor. Banka banka dolaşmadan önce haberimize mutlaka göz atın.

11 Ocak 2020 Cumartesi, 08:51
843 Görüntülenme
Bu hafta kredi kullanarak sıfır ev alacaklar için! İşte konut kredisi faiz oranı 0.79 olan o bankalar...

Beğendiği yeni evi almak isteyenler proje proje dolaşmaya, ailesine ve bütçesine uygun evi bulmaya çalışırken, konut kredisi faiz oranları 2020 yılının ilk haftasında 0.79 oranına oturmuş durumda. Bazı kamu bankaları uzun süredir sıfır konutlar için oldukça cazip kampanya ve avantajlar sağlarken, yeni yıl ile birlikte tüm sıfır markalı projelerde bu oranı kamu bankalarından almak mümkün oldu.

2019 yılının Aralık ayı ortasında ilk müjdeyi veren Bakan Berat Albayrak ile başlatılan sıfır konutta uygulanacak kredi oranının 0.79 oranına indirilmesi sonrasında sektörde önemli bir hareketlilik gözlenmeye başlandı. İnşaat sektöründe markalı konut üreticileri için stok konutların satışını hızlandıracak bu önemli gelişme sayesinde konut satışları hızlanacak, inşaat sektörü elindeki evleri satacak, kasalara para girecek ve diğer sektörlerde hareketlenecek. Vatandaş ise en uygun evi aramaya başladı. 

Kamu bankaları 0.79 kullandırıyor

Projelerden sıfır ev almak isteyen vatandaş merakla hangi kamu bankaların 0.79 oranla kredi kullandırdığını sorguluyor. İnşaat firmaları bu konuda oldukça yardımsever. Vatandaş, almak istediği sıfır konut için direkt olarak inşaat firmasının bankayla temas kurmasını ve süreci hızlandırmasını sağlayabilir. Firmalar konut satışlarında anlaşmalı bankalardan hızlıca kredi kullandırma imkanını öğrenebilir. Diğer taraftan en uygun konut kredisi faiz oranı sağlayan 3 kamu bankası ile bir katılım bankası bulunuyor.

Bu bankalar arasında yer alanlar ise şöyle;

Ziraat Bankası 0.79 oranla konut kredisi kullanımı


Bakan Albayrak tarafından yapılan açıklama sonrası devletin en önemli bankası olan Ziraat Bankası, sıfır konutlarda geçerli 0.79 faiz oranı ile kredi kullandıran ilk kamu bankası oldu.

Halkbank

Önemli ölçüde pek çok alanda vatandaşın yanında olan bir diğer kamu bankası Halkbank. Banka ev sahibi olmak isteyenlere uzun vadelerde uygun şart ve koşullarda sıfır konut projelerinde geçerli 0.79 oranlı konut kredisi kullandırıyor.

Vakıfbank sıfır konut kredisi

Son kamu bankası ise Vakıfbank. Banka ev alacaklar için sıfır konutlarda geçerli konut kredisi kullanımında 0.79 oranlarını uzun vadelerde sağlıyor.

Tek katılım bankası var!

Geçtiğimiz hafta Ziraat bankası'nın yan kurumu olan Ziraat Katılım önemli bir karar alarak sıfır konutlar için kredi faiz oranlarını indirdi. Banka sıfır konutlar için uygulayacağı konut kredisi faiz oranını 0.79 oranına indirdiğini açıkladı.