iletisim@bursainsaat.com
Bursa İnşaat

Atatürk Stadı Bölgesinde Yeni Planlama

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıkılan Atatürk Stadı yerine yapılan Millet Bahçesi ile Kültürpark ve Merinos'u da kapsayan bölge için yeni bir planlama hazırlığında.

Kaynak : enbursa.com
05 Şubat 2020 Çarşamba, 09:58
603 Görüntülenme
Atatürk Stadı Bölgesinde Yeni Planlama

Nüfusu 3 milyonu aşan Bursa "yeşil" unvanını giderek kaybederken, şehrin göbeğinde kalan yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi daha da önem kazanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yıkılan Atatürk Stadı yerine yapılan Millet Bahçesi ile Kültürpark ve Merinos'u da kapsayan bölge için yeni bir planlama hazırlığında olduklarını açıkladı.

Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz'a açıklamalarda bulunan Aktaş, şunları anlattı:

'ATATÜRK SPOR SALONUNU SPOR BAKANIMIZDAN İSTEDİM'

"Millet Bahçesi Bursa için çok özel bir kazanım olacak. Yanı başında zaten Kültürpark var. Bu yeşil alanları Merinos'la birleştirecek bir çalışma içindeyiz. Atatürk Spor Salonu bina olarak ekonomik ömrünü doldurdu, işlevini de kaybetti. Oraya yeni bir tesis yapmaktansa Kültürpark ve Millet Bahçesi ile birleştirmek için Spor Bakanımızdan istedim."

'ATATÜRK LİSESİNİN YERİNİ MİLLİ EĞİTİM'DEN İSTEYECEĞİZ'

"Aynı şekilde Atatürk Lisesi de bina olarak ekonomik ömrünü doldurdu. Oraya da yeni imar düşünemeyiz. Bursa eğitimine yıllarca hizmet etmiş bu okulumuzun yerini Millet Bahçesi ve Kültürpark'la birleştirmek üzere Milli Eğitim Bakanımızla görüşüp isteyeceğim."

'İPEKİŞ'İN SAHİPLERİYLE GÖRÜŞECEĞİZ'

"Bu bölgede İpekiş'in olduğu yer özel mülkiyet. Oradaki tarihi yapıyı koruyup Millet Bahçesi-Kültürpark-Merinos üçgeni oluşturup yeşil bölge haline getirmek için mülk sahipleriyle görüşeceğiz."

'ATATÜRK'ÜN MİRASINI YAŞATACAĞIZ'

"Anadolu'da sanayinin temellerini Bursa'da atan Atatürk'ün kente iki önemli mirası var. Bunlardan Merinos'u Büyükşehir Belediyesi olarak yaşatıyoruz. İpekiş'i de tarihi özellikleriyle koruyup yaşatmaya hazırız. Atatürk'ün kurduğu iki fabrikayı aynı aksta birleştirmek istiyoruz."